szerző:
Eduline

25 ezer felvételizőből egy sem ment át a Libériai Egyetem (University of Liberia) tesztjén.

A Libériai Egyetem kampuszának bejárata
©

25 ezer felvételizőből egy sem ment át a Libériai Egyetem (University of Liberia) tesztjén. Az ország oktatási minisztere hihetetlennek tartja az esetet, az egyetem szerint azonban a diákokból hiányzik a lelkesedés, és angolul sem tudnak elég jól. A felvételizők úgy érzik, összetörték az álmaikat - írja a BBC. A University of Liberia Nyugat-Afrika legrégebbi egyeteme: 1862 óta oktatnak az intézményben - ma már angolul -, egyetemi címet 1951-ben szerzett az iskola.

Liberiában egy évtizede ért végét a polgárháború, az oktatási rendszer pedig még mindig nem állt helyre: rengeteg iskolában hiányoznak a tanításhoz szükséges kellékek, a tanárok pedig nem elég képzettek.

Ugyanakkor ez az első év, hogy egyetlen diák sem ment át a felvételi teszten, amelyért 25 dollárt kell fizetni. Az oktatási miniszter, Etmonia David-Tarpeh a BBC-nek elmondta: azt tervezi, hogy felkeresi az egyetemi vezetőket az üggyel kapcsolatban. Hozzátette: ismer néhány felvételizőt, és az iskolákat is, ahova jártak, ezért nagyon szeretné látni a felvételi teszt eredményeit.

Az egyetem szóvivője, Momodu Getaweh azonban azt mondta: az intézmény kitart a döntése mellett, és nem hagyja magát "érzelmek által befolyásolni". "A kormányzatnak kell tennie valamit. A háború tíz éve véget ért, itt az idő, hogy magunk mögött hagyjuk és reálisan lássuk a helyzetet" - tette hozzá. Milyen ösztöndíjakat kaphattok egyetemistaként, főiskolánként? A teljes listát itt találjátok.