szerző:
Eduline

Már tényleg nincs sok hátra, és nem is borzolnánk az idegeiteket, de muszáj átvenni a legfontosabbakat a vizsgával kapcsolatban.

Milyen tárgyakból lehet emelt szintű érettségit tenni?

Az idén is csak olyan tárgyból lehet emelt szinten vizsgázni, amelynek az eredményéből a felsőoktatási felvételin pontot számolnak - a tantárgyak teljes listáját az Oktatási Hivatal oldalán találjátok.

Van olyan szak, ahova kötelező az emelt szint? És pontosan hol?

Egyes bölcsészet- és társadalomtudományi szak, a jogászképzés, az általános orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti képzés esetén elengedhetetlen az emelt szint, ezt központilag határozzák meg. A szakok listáját korábbi írásunkban találjátok.

Na jó, engem mégis az érdekel a legjobban, hogy mit kell elérni a ketteshez!

Az elégséges eredményhez ahogy tavaly, úgy idén is 25 százalékot kell elérni. A hármas 40, a négyes 60, az ötös pedig 80 százaléktól van meg. Emelt szinten is 25 százaléktól van meg a kettes, a hármashoz viszont már a 33 százalék is elég, 47-től négyes, 60-tól pedig ötös osztályzatot kaptok.

Hogy készüljek, mikor miből kell vizsgázni? Nehogy lélekben a matekra készüljek, aztán ott állok majd függvénytáblával a szövegértés feladatlap fölött!

Korábbi cikkünkből minden tárgy időpontjáról értesülhettek. A legfontosabb időpontok a május 2, 3 és 4, ekkor sorrendben magyarból, matekból és töriből tartanak vizsgát.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!