szerző:
Eduline

Hányan jelentkeztek az idén kommunikáció szakra? Miért esett vissza a felvételizők száma?

©

A 2006 óta slágerszaknak számító kommunikáció és médiatudomány még 2012-ben is a negyedik legnépszerűbb alapképzés volt. Ötezer jelentkezővel jelentős volt a túljelentkezés, állami képzésre pedig csak 152 diákot vettek fel, körülbelül minden 33. jelentkezőt.

A szak tavaly a 24. helyre csúszott vissza, és az idén sem emelkedett - csupán 1979-en jelölték meg az alapszakot, a diákok fele első helyen.

A visszaesés egyik oka, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2013-ban 470-nél húzta meg az állami ponthatárt. Ezt júliusban 455-re voltak kénytelenek változtatni, különben nem jutott volna be elég diák - végül 25 állami ösztöndíjas elsőéves kezdhette el tanulmányait, több mint ötszázan fizetős helyet szereztek. Mennyit keresnek a kommunikáció szakos friss diplomások? Cikkünkből megtudhatjátok.

Az idén is a 455-ös ponthatárt kell elérnetek, ha állami helyet szeretnétek ezen a szakon. A legnépszerűbb alapszakok listáját itt találjátok, az egyetemek és főiskolák listáját pedig itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!