szerző:
Eduline

A gazdaságtudományi alapszakokra 75, a mesterszakokra 620 állami ösztöndíjas hallgatót vehet fel 2012-ben a Budapesti...

©

A gazdaságtudományi alapszakokra 75, a mesterszakokra 620 állami ösztöndíjas hallgatót vehet fel 2012-ben a Budapesti Corvinus Egyetem - tudta meg az eduline. Információink szerint elképzelhető, hogy a létszámot az intézmény a közgazdasági képzésekre csoportosítja, a népszerű üzleti szakok pedig kizárólag költségtérítéses formában indulnak majd. Úgy tudjuk, az egyetem társadalomtudományi kara is rosszul járt, mindössze nyolcvan államilag támogatott elsőéves tanulhat szeptembertől.

250-re csökkentették az országos keretszámot a gazdasági alapszakokon

A bölcsészképzések államilag támogatott hallgatói létszámát 1400-zal, a társadalomtudományit 1100-zal, a jogit 700-zal vette vissza a kormány, a legnagyobb csökkenésre azonban a gazdasági szakokon kell felkészülni, jövő szeptemberben 4650-nel kevesebben kezdhetik meg tanulmányaikat állami ösztöndíjasként.

"A 95 százalékos visszaesést akkor is túlzásnak tartanám, ha nem egyik évről a másikra, hanem fokozatosan, például öt év alatt csökkentették volna az állami ösztöndíjas helyek számát" - mondta az eduline-nak korábban Rostoványi Zsolt, a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) rektora, aki szerint most még megbecsülni sem lehet, hány felvételiző vállalja majd az önköltséges képzést.