szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Milyen volt az idei emelt szintű angolérettségi? Diákok mesélnek a vizsgáról és a feladatok témáiról.

Ezt várták tőletek a középszintű és az emelt szintű angolérettségin - megoldások és feladatok

Mindent sikerült időben befejezni, a szövegértés jól ment és a levelek is könnyűek voltak

- mesélte Milán, a Paksi Vak Bottyán Gimnázium érettségizője, akinek a nyelvhelyesség és a listening részben gyűlt meg a baja egy-két részfeladattal. "Mire leírtam volna a szót, amit kimondott a beszélő, addigra kettőt már elmondott" - mondta a listeningről, ahol volt egy rész, ami túl gyors volt szerinte.

Luca, a békéscsabai BSZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakgimnáziuma és Kollégiumának diákja szerint összességében könnyebb volt az idei emelt, mint az eddigiek. "Bár a reading nagyon nehéz volt, a nyelvtan és a listening is könnyen ment, és a writing témái is jók voltak" - mesélte Luca.

A diákok elmondása alapján a feladatsor témái között - a szövegértési részben - szerepelt egy szöveg az alvásfázisokról és bürokratákról is, a writing témái között pedig előkerült egy tanácsadás és az Airbnb-lakásbérlés is.

Az emelt szintű angolérettségin összesen 120 pontot lehetett szerezni. A középszintűhöz hasonlóan itt is négy vizsgarészből állt a vizsga: olvasott szöveg értése, nyelvhelyesség, hallott szöveg értése és íráskészség. Ezekre részenként 30-30 pontot kaphatnak a diákok. A feladatlapokat összesen 240 percük volt megoldani.

Az angolérettségiről is percről percre tájékoztatunk benneteket ebben a cikkben:

Minden infó az idei angolérettségiről: percről percre

Ma az angolérettségivel folytatódnak a vizsgák, nálunk megtaláltok minden fontos infót. Percről percre tájékoztatunk benneteket a feladatokról, vizsgázókról és nem utolsó sorban a nem hivatalos megoldásokkal is jövünk. Az angolérettségi nap szakmai támogatását köszönjük az Euroexam Vizsgaközpontnak.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2020-as érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.