szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A holland középiskolákban meg kellett szakítani az érettségi vizsgákat az iskolabezárások miatt.

A három héttel ezelőtti iskolabezárások Hollandiában pont vizsgaidőszakra estek, gyorsan kellett cselekedni, hogy le tudják vizsgáztatni a maradék tanulókat is - írta meg a 444.hu. A lapnak Mohácsi Dóra, egy rotterdami szakközépiskolában tanító angoltanár mesélt arról, hogyan álltak át az új rendszerre a vizsgák közepette.

Hollandiában a középiskola utolsó évében a diákok csak vizsgáznak, nincsen más típusú számonkérés. Három vizsgaidőszak van év közben, plusz egy negyedik, ami már az utolsó központi vizsgaidőszak - mesélte a tanár, hozzátéve: két vizsgaidőszak között 6-8 hét telik el, amiben pedig rendesen órája van mindenkinek.

Mint kiderült, pont egy ilyen (a harmadik) vizsgaidőszak közepén zártak be az iskolák a járvány miatt. Az angol szóbeli vizsgák még tartottak, három gyerek leszóbelizett, jött a hétvége, bezártak az iskolák, a többiek pedig végül Skype-on vizsgáztak le - számolt be Mohácsi Dóra.

Egyáltalán nem tudtam mire számítsak, de a gyerekek jól reagáltak, összességében sokkal jobban ment, mint vártam - mesélte az angoltanár, hozzátéve: lazább volt, mint egy vizsgaszituáció, mégis látttam, hogy komolyan veszik. Mindenki készenlétben ült az asztalánál, és válaszoltak a kérdéseimre.

Stadionban rendezték a vizsgákat, hogy mindenki egyszerre írhassa meg

Dél-Koreában megoldották a vizsgakérdést: stadionban rendezték be a helyszínt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!