szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hány jelentkezési helyet jelölhettek meg a keresztféléves felvételin, és mennyit kell fizetnetek? Fontos szabályokról írunk.

A jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, ebből hármat díjmentesen. A további jelentkezési helyek megjelöléséért 2-2 ezer forint kiegészítő díjat kell fizetniük a jelentkezéskor - írja a felvételi tájékoztató.

Mi számít külön szaknak?

Ugyanazon intézmény, ugyanazon szakának állami ösztöndíjas és önköltséges meghirdetése, ha megegyezik a képzési szint, a munkarend, a képzés nyelve és helye is, csak a finanszírozási forma tér el, bár külön sorban kell szerepeltetni, egy jelentkezési helynek számít a felsőoktatási felvételi jelentkezés során.

A jelentkezéskor már meglévő dokumentumokat a jelentkezéssel egy időben kell feltölteni az E-felvételibe. Erről bővebben itt olvashattok.

Ezeket a dokumentumokat kell feltölteni a felvételihez

Ha ti is keresztféléves felvételiben jelentkeztek egyetemre vagy főiskolába, akkor ezeket a dokumentumokat érdemes már most összegyűjteni, hiszen kelleni fognak a felvételihez.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.