szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hogyan tehettek észrevételt, ha az írásbeli érettségiteket a javítási, értékelési útmutatóban foglaltaktól eltérően bírálták? Meddig van lehetőségetek észrevételt tenni? Minden fontos kérdésre válaszolunk.

Hogyan tehettek észrevételt az írásbeli vizsgadolgozattal kapcsolatban?

A vizsgaszabályzat alapján a kijavított írásbeli vizsgadolgozatokkal kapcsolatos észrevételeket a a megtekintést követő első munkanap végéig – tizenhat óráig – adhatjátok le. A benyújtott észrevételeknek nincs formai követelménye. Észrevétel kizárólag a javítási, értékelési útmutatóban foglaltaktól eltérő javítás vagy az értékelés számszaki hibája esetén tehető.

A határidő elmulasztása esetén egy napon belül lehet igazolási kérelmet előterjeszteni. Az igazolási kérelem benyújtási határideje jogvesztő és elfogadásáról az igazgató dönt.

Ha észrevételt tettetek az írásbeli dolgozatotok javítására, azt az igazgatónak egy másik szaktanárral a javítási, értékelési útmutató alapján felül kell vizsgáltatnia. Fontos, hogy az észrevétel elbírálásában nem vehet részt a dolgozatot elsőként javító szaktanár - emeli ki az Oktatási Hivatal.

Azonban a vizsgálat a dolgozatnak csak arra a részletére terjedhet ki, amelynek javítására észrevételt tettetek. Az érintett feladat felüljavítása során az eredetileg megállapított pontszámtól pozitív és negatív irányba is el lehet térni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!