szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

"2019. május 8-án, a történelem írásbeli érettségi vizsga megkezdését követően az Oktatási Hivatalhoz bejelentés érkezett arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. A Hivatal ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett" - közölte az Eduline-nal az Oktatási Hivatal.

Update:

HIvatalos: nem kell újraírni a történelemérettségit

Nem kell megismételni a történelem írásbeli érettségi vizsgát - közölte az Oktatási Hivatal (OH) szerda este az MTI-vel.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, több érettségiző jelezte, hogy már kedd este egy olyan screenshot keringett a különböző közösségi oldalakon, amelyen szerepelnek a mai középszintű történelemérettségi esszétémái.

Egy diák azt írta, az osztályához tegnap este jutott el a fotó, de ő nem foglalkozott vele, azt hitte, hogy kamu. Akkor érte nagy meglepetés, amikor ma reggel meglátta a feladatsor esszétémáit – kiderült, hogy az iskolájukban mind a négy osztály látta a képet előző este.

Az Oktatási Hivatal megkeresésünkre közölte: a történelem írásbeli érettségi vizsga megkezdését követően bejelentés érkezett hozzájuk arról, hogy egy közösségi oldal zárt csoportjában a középszintű történelem érettségi feladatsor esszétémáit a vizsga kezdete előtt közzétehették. Az Oktatási Hivatal ismeretlen tettes ellen büntető feljelentést tett.

Ezek voltak helyes válaszok töriérettségin: itt a hivatalos középszintű javítókulcs

Ezekre kaphattok pontot az emelt szintű töriérettségin: feladatsor és hivatalos megoldások