szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Több mint tíz százalékkal emelkedett a jelentkezők száma az elmúlt két évben a Kaposvári Egyetemen. Az idén összesen 2598-an jelentkeztek az intézménybe, 1152-en első helyen.

A Kaposvári Egyetem az idei felvételi eljárásban is növelni tudta az első helyes jelentkezéseinek számát, ez pedig az elmúlt öt év második legjobb eredményének számít – közölte az egyetem.

Az első helyes jelentkezők több mint fele a pedagógiai, 22 százaléka az agrár, 15 százaléka a gazdaságtudományi, míg 13 százaléka a művészeti képzési területet választotta.  Az idén is nagy volt az érdeklődés az agrárképzések iránt, kiemelve az agrármérnöki osztatlan képzést és a továbbra is rendkívül népszerű a lótenyésztő, lovassport szervező agrármérnöki szakot. 

Idén többen jelölték meg a gyógypedagógia szakot, de az óvodapedagógus és a tanító szakot választók száma is növekedett. A Gazdaságtudományi Kar legnépszerűbb képzései továbbra is a kereskedelem és marketing, valamint a pénzügy-számvitel. Csúcsot döntött a színművészképzésre jelentkezők száma is, tavalyhoz képest mintegy 20 százalékkal többen, 396-an szeretnék a Kaposvári Egyetemen tanulni.

Új szakként először hirdették meg a 2019 általános felvételi eljárásban a média design szakot, amely a mostani adatok alapján a következő évek egyik népszerű képzésévé válhat.

A 2019-es felvételiről szóló legfrissebb cikkeinket itt találjátok.

Ez a tíz legnépszerűbb alapszak a 2019-es felvételin: tarol a gazdálkodási és menedzsment

Gazdálkodási és menedzsment, kereskedelem és marketing, mérnökinformatikus - ez a 2019-es felvételi három legnépszerűbb alapszakja. Nyilvánosságra hozták a jelentkezési statisztikákat, idén összesen 112 034-en jelentkeztek egyetemre és főiskolára.