szerző:
Eduline

2018-ban fogtok felvételizni, de még nem választottatok szakot? A böngészéskor érdemes azt is figyelembe venni, kell-e a felvételihez emelt szintű érettségi, és milyen tantárgyból kell letenni a nehezebb vizsgát.

©

Ahogy korábban beszámoltunk, nyilvánosságra hozták azt a listát, amelyből kiderül, mely alap- és osztatlan szakokhoz kötelező emelt szintű érettségit tenni - a listát itt nézhetitek meg.

Azoknak azonban, akik 2018-ban felvételiznek, ezt a dokumentumot kell megnézniük - ebből kiderül többek között, hogy a legnehezebb dolguk még mindig az orvosi, fogorvosi, állatorvosi, gyógyszerészképzésre jelentkezőknek van, nekik ugyanis két tárgyból is emelt szintű érettségit kell tenniük.

Hogyan kerülhettek be az egyetemre, ha nincs 280 pontotok?

Szeretnétek egyetemen vagy főiskolán tanulni, de nem úgy sikerült az érettségi, ahogyan szerettétek volna, ezért nem éritek el a minimumponthatárt? Mégis szeretnétek évkihagyás nélkül folytatni a tanulást? Mutatjuk, hogy milyen lehetőségeitek vannak. A felsőoktatási felvételiről szóló rendelet alapján a 2017-es keresztféléves felvételin (és a 2018-as "sima" felvételin is) 280 a minimumponthatár az alap- és osztatlan szakokon.