szerző:
Eduline

Rendben megkezdődött az emelt szintű gyakorlati informatikai érettségi, rendkívüli eseményről sem az oktatási államtitkársághoz, sem az Oktatási Hivatalhoz nem érkezett bejelentés.

Informatikából emelt szinten 40 helyszínen 1174 vizsgázó tesz gyakorlati érettségi vizsgát, közülük tizenketten angol nyelven vizsgáznak. Az emelt szintű informatika gyakorlati vizsga 240 perces, az elérhető maximális pontszám 120 pont. A vizsgázók a rendelkezésükre álló időt tetszésük szerint oszthatják meg az egyes feladatok között, és a megoldások sorrendjét is maguk határozhatják meg. Milyen az emelt szintű informatikaérettségi feladatsora? Összefoglalónkat itt olvashatod el.

Rendben megkezdődtek a vizsgák
©

A feladatsorok tematikája a szövegszerkesztés, a prezentáció, a grafika, a weblapkészítés; a táblázatkezelés; az adatbázis-kezelés; az algoritmizálás és az adatmodellezés köré épül.

A diákok délután 14 órától közép- és emelt szinten a latin nyelvi, valamint középszinten a héber nyelvi írásbeli érettségi vizsgákon adnak számot tudásukról, héber nyelvből csak középszinten lehet vizsgázni. Latin nyelvből középszinten 68 helyszínen 395, héber nyelvből középszinten két helyszínen hat vizsgázó érettségizik. A 2011-es érettségi legfontosabb időpontjait itt találod.

eduline