Közoktatás Eduline

Több száz tanár oktatásába kezdenek: újabb nagy dobásra készül a Skool

Elolvasom

A Technológiai Oktatásért Alapítvány fő projektje, a Skool kétéves fennállása során azon dolgozott, hogy a társadalmi beidegződések miatt az informatikai pályáról kiszorult lányokon segítsen. A projekt szülinapjára hagyták a bejelentést, hogy az alapítvány a lányok után a tanárokra koncentrál, és több száz magyarországi tanár képzését kezdi meg a KódGarázs és a Telekom együttműködésével.

Közoktatás Nagy Barnabás

Több tízezer jól fizető álláshely betöltetlen, de valami mindig félremegy

Elolvasom

Mit jelent ma, ha valaki digitálisan írástudatlan? Nagyjából azt, hogy egyre kevesebb lehetőség áll rendelkezésükre a munkaerőpiacon, hiszen egyre kevesebb az olyan állás, amihez nem kell legalább alapszintű számítástechnikai ismeret. Ma hazánkban a 15 éves gyerekek 60 százaléka ilyen. Közben sok ezer informatikusállás betöltetlen. A Microsoft programot indított a megoldás érdekében, és a Kódolás Órája apropóján szakemberekkel és érintettekkel beszélgettek arról, mit rontottunk él, és mit kéne tenni.

Közoktatás Eduline

Érdemes jelentkezni erre a versenyre

Elolvasom

Tegnap elindult az első kifejezetten lányoknak szóló játékfejlesztő verseny, a Scratch Meccs, melyre 12-16 éves, háromfős lánycsapatokat várnak. A verseny fődíja egy londoni tanulmányút, melynek egyik fénypontja a Facebook londoni irodájának látogatása lesz.

Közoktatás Eduline

Indul az első, lányoknak szóló programozó bajnokság

Elolvasom

A Skool szervezi meg Magyarország első, kifejezetten lányoknak szóló játékfejlesztő versenyét. A Scratch Meccsre 12-16 éves, háromfős lánycsapatok jelentkezését várják, akik kipróbálhatják kreativitásukat, miközben a Scratch alkalmazásban együtt fejlesztenek saját interaktív játékot. A verseny fődíja egy londoni tanulmányút, aminek egyik fénypontja a Facebook londoni irodájának látogatása lesz.