A következő kvízzel tesztelhetitek, hogy hogyan álltok az idegen szavak ismeretével. Tudjátok, hogy melyik mit jelent? Használjátok is őket? Lássuk!  Tovább »

Már egy ideje kiadták a magyar helyesírás szabályainak 12. kiadása - benne jó néhány új szabállyal.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Mennyire ismeritek az állatokat? Ha megláttok egy fiatal kecskét, tudjátok a hivatalos népi megnevezését? Teszteljétek magatokat a következő kvízzel.  Tovább »

Sokat tanultatok róluk, vajon fel is ismeritek őket? Teszteljétek magatokat egy különleges teszttel.  Tovább »

hirdetés

Most a megszokottaktól eltérően nem arra vagyunk kíváncsiak, hogy tudjátok-e melyik a helyes írásmód, hanem azt, melyik a helytelen. Így is menne?  Tovább »

Lássuk, hogy teljesítenétek a nyolcadikasok kompetenciafelmérésén. Ezeket a feladatok az idei kérdések közül válogattuk nektek.  Tovább »

Szuper biológiai kvízzel tesztelhetitek az állatokkal kapcsolatos ismereteiteket. Lássuk, hányat találtok el.  Tovább »

A nyelv állandó változásban van, ezáltal a szavaink is. Vajon ti felismeritek az alábbi régi szavak eredeti jelentését?  Tovább »

Ti is sokszor kezdtétek mesékkel a szombatot? Akkor ezekre a klasszikus magyar rajzfilmekre biztosan emlékeztek. Lássuk, milyen a memóriátok.  Tovább »

Jól megy a föci? Akkor teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel. Vajon minden ország fővárosát ismeritek?  Tovább »

Mit nem csinál egy fecske, mi lesz azzal, akit kidobnak az ablakon, és milyen a jó kezdet? Otthonosan mozogtok a szólások és közmondások világában?  Tovább »

Ha van jogsitok azért, ha nincs, akkor azért érdemes kitöltenetek. Most kiderül, mennyire közlekedtek szabályosan.  Tovább »

Nyáron is jól megy fejszámolás? Most letesztelhetitek, mennyire emlékeztek még arra, mit tanultatok a nyári szünet előtt. Nektek hibátlan lesz?  Tovább »

Lássuk, mennyire vagytok jók magyar nyelvből, ha a régi szavakról és kifejezésekről kérdezünk titeket.  Tovább »

Lássuk, le tudjátok-e írni a következő tíz szót helyesen. Nektek mindegyik hibátlan lesz? Teszteljétek magatokat ezzel a kvízzel.  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X