Időről időre még mindig feltűnik a közösségi oldalakon a következő matematikai rejtvény. Meg tudjátok oldani?  Tovább »

1, 11, 21, 1211, 111221 - kitalálod, mi lesz a sorozat következő emele?  Tovább »

hirdetés
hirdetés

Dél-Korea végzett az első helyen az 58. nemzetközi matematikai olimpián, amelyen 111 ország 600 résztvevője vett részt a héten. A magyar csapat a 22.  Tovább »

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Érettségire készültök, de matek nem tartozik a kedvenceitek közé? Próbáljátok ki a következő négy ingyenes appot.  Tovább »

Az elmúlt hetekben több olyan feladványt és matekpéldát megmutattunk nektek, amelyeken milliók gondolkodnak. Most a legjobbakat válogattuk ki.  Tovább »

Matekosok figyelmébe ajánljuk a ma esti tesztet - emlékeztek még az általános iskolai anyagra?  Tovább »

Régen láttunk olyan nehéz logikai feladványt, mint ez, pedig csak egyeseket és nullákat kell beírni a megfelelő helyre.  Tovább »

A Rubik-kocka után itt az új magyar logikai játék, a Logifaces, amelyet a modern számítógépes grafika ihletett.  Tovább »

Ezúttal egy klasszikus matematikai játék online változatát ajánljuk nektek.  Tovább »

Mindig is jók voltatok matekból - főleg, ha a geometria volt soron? Teszteljétek a tudásokat ezzel a játékkal.  Tovább »

Remekeltek az IQ-teszteken, és matekból is jók vagytok? Akkor ezt a tesztet szeretni fogjátok.  Tovább »

Százegy induló ország közül tizenötödik helyen végzett Magyarország a Dél-Afrikában megrendezett 55. Nemzetközi Matematikai Diákolimpián.  Tovább »

Nyílt levelet küldött Orbán Viktornak a tankönyvválaszték szűkítése miatt a Bolyai János Matematikai Társulat...  Tovább »

Matekosok figyelmébe ajánljuk a ma esti tesztet - emlékeztek még az általános iskolai anyagra?  Tovább »

hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X