szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az írásbeli érettségi vizsgák időszakában újra teljes kapacitással működik a budapesti közösségi közlekedés - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester hétfő este a Facebook-oldalán közzétett videoüzenetében.

A főpolgármester a Budapesti Közlekedési Központ vezetőitől kérte, mérjék fel, hogy az írásbelik időszakában hol és mikor várható még nagyobb igény a közösségi közlekedésre - mondta a főpolgármester.

Megismételte azt is, hogy jövő hétfőtől csak sállal, kendővel vagy maszkkal eltakart arccal lehet felszállni a tömegközlekedési járatokra. Ennek érdekében a fővárosi önkormányzat több mint 30 ezer maszkot oszt szét az elkövetkező napokban a járókelők között - közölte Karácsony Gergely.

A főpolgármester szólt arról is, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnök május 3-ra várja a járvány tetőzését,így felmerül a kérdés: miért akkor kezdik el az írásbeli érettségiket. Ezzel kapcsolatban Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt. Azt mondta, érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak "mozgatásáról" a szükséges döntést meghozza a kabinet.

Maruzsa Zoltán: Ha a járvány indokolja, mozgatják az érettségi időpontját

Érettségi lesz, a kormány kijelölte a vizsgák időpontját, de ha a járványügyi szempontok indokolják, annak "mozgatásáról" a szükséges döntést meghozza a kabinet - erről Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár beszélt a kormany.hu oldalon hétfőn közzétett videóban.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!