szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Rovó László közleményt adott ki, melyben leírja, hogy valóban megfertőződött. A Magyar Orvosi Kamara eljárást indít ellene.

Reggel írtuk meg, hogy az SZTE rektora nem vonult karanténba, miután hazatért ausztriai síeléséből, hanem dolgozott a kórházban. Később pozitív lett a koronavírus tesztje.

Ma délután Rovó László közleményt adott ki a Szegedi Tudományegyetem Hírportálján.

A rektor így kezdi közleményét:

Több hazai sajtóorgánumban napvilágot látott az információ, miszerint jómagam egyike vagyok azon szegedi polgároknak, akik megbetegedtek az új típusú koronavírus okozta fertőzés következtében. A hír igaz.

A közleményben azt írja, hogy egy hónapokkal korábban betervezett, magáncélú külföldi utazáson vett részt Dél-Tirolban a hónap elején, ahonnan március 8-án, a magyarországi hivatalos veszélyhelyzet, és egyúttal az egyetemi oktatás és betegellátás leállása előtt érkezett haza.

Állítása szerint ott tartózkodása alatt, valamint a hazajövetele során nem tapasztalt semmi olyan jelet magán és környezetén, amely a legkisebb gyanúra is okot adhatott volna. Úgy gondolja, az sem bizonyítható, hogy a vírust külföldön kapta el, az is elképzelhető, hogy Szegeden fertőződött meg, hiszen fül-orr-gégészként egyébként is gyakran kerül kapcsolatba felsőlégúti fertőzésekkel.

A közleményben kitér arra, hogy a hazaérkezését követően végzett orvosi munkát steril körülmények között végezte, a legszigorúbb egészségügyi protokoll szerint. Így kizártnak tartja, hogy akármelyik pácienst fertőzésveszélynek tette volna ki.

A rektor leírja, hogy jelenleg a családjával együtt karanténban van és gyakorlatilag már tünetmentes.

A Magyar Orvosi Kamara is kiadott egy közleményt, melyben közölte az egyetemen történtek kapcsán, hogy: "A Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal eljárást indít a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben."

A Szegedi Tudományegyetem segítséget kér a koronavírus elleni küzdelemben

Az SZTE járványmodellező csoportja egy kérdőív kitöltését kéri, ezzel szeretnék segíteni a járvány elleni védekezést.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!