szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Miután hazatért ausztriai síeléséből az SZTE rektora, nem vonult önkéntes karanténba, hanem dolgozott. Ezután lett pozitív a koronavírus tesztje.

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora, ausztriai síeléséről visszatérve nem vonult karanténba, hanem műtött, ezután pozitív lett a koronavírus tesztje– írja a Magyar Hang.

A lap értesülései szerint Rovó Lászlót – aki egyébként a Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinika igazgatója is –, csak jóval azt követően vetették alá vizsgálatoknak, hogy produkálta a koronavírus tüneteit. A lap úgy tudja, hogy hogy a professzor óvatlansága miatt a Rektori Hivatal munkatársainak karanténba kellett vonulniuk.

Félő ugyanakkor, hogy a további fertőzésveszély kockázata ezzel csak részben mérsékelhető, hiszen a rektor vírushordozóként bejárt az általa vezetett klinikára és operált is. Szombaton berendelték tesztre a fül-orr-gégészeti klinika dolgozóit. Rovó László az utóbbi napokban a koronavírus miatt folyamatosan tárgyalt az egyetem, illetve a klinikák vezetőivel, akiket így szintén megfertőzhetett.

Rovó rektorként egyébként az egyetemi Coronavírus Ügyi Operatív Bizottságot is vezeti, amely a klinikák és egyetemi intézmények védelmi intézkedéseit hivatott meghatározni és azokat betartatni.

Egy általános iskolás diák tesztje is pozitív lett - a tanárokat nem tesztelik

Egy 13 éves budapesti diák koronavírustesztje is pozitív lett - írja az Index.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!