szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A történelem egy kis darabját találta meg egy ohioi középiskola egyik dolgozója munka közben. Egy 1957-ben elveszett kézitáskára bukkant rá egy résben, az iskola pedig utánajárt és megtalálták a tulajdonosát.

Az ohioi North Canton középiskolában véletlenül fedezték fel a piros kézitáskát, amit az iskola falai több, mint 60 éve őriztek. Az iskola gondnoka a szekrények és a fal közötti burkolatot illesztette vissza, amikor észrevette a poros táskát a résben – számolt be a CNN.

A középiskola ekkor nyomozást indított a rég elveszett táska ügyében, és posztolta a felfedezésüket az iskola honlapján is. Idővel kiderítették, hogy a kistáska tulajdonosa egy egykori diákjuk, Patti Rumfola, aki 1957-ben veszthette el a piros darabot. Patti 2013-ban elhunyt, de a gyermekeivel sikerült felvenni a kapcsolatot, akik egy családi összejövetel keretében átvették az ereklyét.

A táska tartalma felfedte egy 50-es évekbeli gimnazista lány értékeit, amiket a mindennapokban magával hordott. Patti gyermekei találtak egy fésűt és néhány sminkterméket, többek között púdert és egy rúzst pasztel rózsaszín árnyalatban. Ezen kívül voltak a táskában tagsági kártyák (például a helyi könyvtárba), és több fekete-fehér fénykép Patti családjáról és barátairól. Az egyik képen rövid üzenetet is találtak, ami Pattinek szólt: „Sose felejtsd el a nagyszerű időt, amit együtt töltöttünk. Remélem örökké barátok leszünk, akkor is, ha messze kerülünk egymástól. Bonnie ’56”.

Még egy 1956-os focimeccs táblázat is volt nála, amiben Patti egy-egy dátumot meg is jelölt. Az iskolai körzet azt is elárulta, hogy a lány pénztárcájában talált érmékből a gyerekei eltettek egyet-egyet az anyjuk emlékére.

Az ohioi közösség nagy érdeklődést mutatott a táska irányába, és kommentekben kérdezősködtek Rumfola életéről, ezért az iskola közzétette a gyászjelentését: Patti 1960-ban érettségizett le a középsikolában, amit akkor még Hoover néven ismertek. Később tanári pályára lépett, és tanított egész életében. 1980-ban feleségül ment John G. Michelehez, akivel 5 gyermekük született.

Időutazó táblákat találtak az oklahomai Emerson Gimnáziumban - képek

Egy pár napja derült ki, hogy különös leletre bukkantak az Egyesült Államokban, az oklahomai Emerson Gimnáziumban. Az új táblák cseréjénél találtak a kincsekre.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.