szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A nyári szünet még nagyon messze van, azonban hamarosan elindul a nyári tábordömping. Akár 5-10% közötti összegben nőhetnek a táborárak 2020-ban is. Bár tavaly sem voltak olcsók, az előfoglalásokkal idén is meg lehet takarítani párezer forintot.

Hagyományosan január végén indul el a korán ébredő szülők foglalási dömpingje a nyári táborokba. Tóth Béla a Táborfigyelő vezetője elmondta, hogy 5-10% közötti összegben nőhetnek a táborárak 2020-ban, amit előfoglalási kedvezményekkel sok esetben meg is spórolhatnak azon családok, akik korán kezdik el a táborkeresést, és foglalják le a nyári tábort.

Idén azonban már más szempontok alapján is lehet választani. A Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító oldal ugyanis még tavaly szeptemberben elindított egy táborminősítő oldalt, ami komplexen, tíz nagy témán belül, több mint 300 kérdést megvizsgálva elemzi és értékeli a magyarországi gyermektáborokat.

Ennyivel drágultak idén a nyári táborok: még mindig a július a legkedveltebb időszak

Egyre több az offline tábor, 10%-kal kell többet fizetni mind a napközis táborokért és a július a legkedveltebb időszak. Így táboroznak idén a diákok.

A minősítéseket minden tábor saját weboldalán feltüntetett sátras logóval jelzi, ahogy a Táborminősítő oldalán is elérhetőek listába szedve az értékelt táborok. Hozzáteszik: a egy sátras táborok ugyanolyan biztonságosak és szakmailag felkészültek, mint az öt sátorral értékeltek, a különbség elsősorban a tábortípusokban keresendő.

„Nem volt eddig komplex, a táborokat értékelő, minősítő rendszer Magyarországon" – állítja a Táborfigyelő vezetője. "Bízunk benne, hogy a szakmai ellenőrzés a szülőknek olyan visszajelzéseket fog adni, hogy idővel csak olyan vakációs lehetőséget keresnek gyermeküknek, amely egy független szervezet által be van vizsgálva.”

Akár 100 ezer forintos extra kiadást is jelenthet a nyári táborozás

A magyar szülők 68 százaléka feladatának érzi, hogy fedezni tudja gyermeke nyári táborozásának költségeit - derül ki az OTP Bank Öngondoskodási Indexének eredményeiből.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.