szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A magyar szülők 68 százaléka feladatának érzi, hogy fedezni tudja gyermeke nyári táborozásának költségeit - derül ki az OTP Bank Öngondoskodási Indexének eredményeiből.

Egy többgyermekes család esetén komoly anyagi terhet jelenthet a gyermekek nyári felügyeletének, táboroztatásának megoldása, a szülőknek akár többszázezer forintos kiadással is számolniuk kell, ezért érdemes időben elkezdeni a pénzügyi tervezést.

A szülők eltökéltsége a táborozó gyermekek számából is kitűnik. Mint azt Tóth Béla, a Táborfigyelő ügyvezetője elmondta; idén nyáron várhatóan 215 ezer gyermek vesz részt különféle táborokban, tehát rendkívül nagyszámú család érintett a táborozás, illetve annak költségeinek kérdésében.

„Egy átlagos, ottalvós nyári tábor heti díja szállással, ellátással hozzávetőlegesen 50 ezer forint, a napközis táborok valamivel olcsóbbak, átlagosan 35 ezer forintba kerülnek egy hétre” – mondta el Tóth Béla. „Ez a tavalyi árakhoz képest 10 százalékos drágulást jelent. Tapasztalataink szerint egy gyermek átlagosan másfél hetet tölt nyáron valamilyen táborban. Jellemző továbbá, hogy a napközis, azaz a gyermekeket reggeltől délutánig foglalkoztató táborokba több hétre is beíratják a szülők gyermekeiket.”

Tarolnak a sporttáborok az idén - az idegen nyelvi és informatikai téma is népszerű

Az idén a legnépszerűbb tábortéma a sport, amit az idegen nyelvi és informatikai, programozótáborok követnek holtversenyben, a harmadik helyen pedig a készségfejlesztő és katonai táborok állnak - mondta a Táborfigyelő portál vezetője.

 

De csak egy átlagos árfekvésű, „ottalvós tábor” esetén is, egy 2 gyermekes család már akkor is 100 ezer forintos extra kiadással számolhat a nyári hónapokra, ha gyermekeik csak egy-egy hetet töltenek táborban. Három gyermek, vagy több heti táborozás esetén már  többszázezer forintos költséggel is lehet kalkulálni - írja közleményében az OTP Bank.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

A legnépszerűbbek az olyan tematikus táborok, mint a sport, a nyelvi vagy az informatikai táborok. Ezek között akár 270 ezer forintos heti díjú táborokat is találhatunk. Az ilyen táborokban természetesen árukhoz mérten extra szolgáltatásokkal és programokkal várják a fiatalokat, például külföldről érkező anyanyelvi tanárok tanítják, vagy prémium kategóriájú szállásokon helyezik el őket, és szabadidejükben akár golfozhatnak is.