szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Akár a Harry Potterben szereplő mozgó képek a folyosón, egy debreceni osztály tablója is megelevenedik: egymás után mozognak a diákok képei.

Különleges kísérőalkalmazást fejlesztett Szakál Vince Abosa, a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium diákja. Ha az osztálytabló felé irányítjuk a telefont, megmozdulnak a diákok képei.

Az androidra elérhető kísérőalkalmazás egy telefon kamerája segítségével a tabló helyére annak egy digitális változatát illeszti, így jeleníti meg a diákokról készült egy-egy rövid videót, és a személyre szabott profilokat.

A Harry Potterből származó alapötletből kiterjesztett valóság a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium 12. C osztályos tanulói által készült, akik az applikáció tartalmát állították össze. Ugyanis ha nincs előttünk a tabló, egy teljes képernyős módban a digitális tabló emlék-archívumát akkor is elérhető.

Szakál Vince Abosa munkájával a 28. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató verseny egyik III. Díját is elnyerte, és már magyartanára, Fegyverneki Gergő mobiltanulással kapcsolatos könyvéhez is fejlesztett hasonló kísérőalkalmazást.

Az alkalmazást itt elérhetitek.

Óriásplakáton búcsúzik tanárától egy pesti általános iskola ballagó osztálya

"Balázs bácsinak tisztelettel jelentjük, az osztály létszáma 26, HIÁNYOZNI FOG!" - áll a plakáton.