szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

​A Keleti pályaudvart május 13-tól 26-ig, vagyis az érettségi második hetétől lezárják. Mutatjuk, milyen változások lesznek a menetrendben.

Ahogyan azt már korábban megírtuk, a Keleti pályaudvar lezárása miatt (május 13-tól 26-ig) a pályaudvarra érkező vonatokat más állomásokra irányítják át. Ezért ha a fővárosban érettségiztek, és valamelyik, a Keletibe érkező vonattal szoktatok ingázni reggelenként, érdemes újratervezni az útvonalat az iskolába.

Az "új" állomások a következők lesznek a mavcsoport.hu információ szerint:

Déli pályaudvar

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon az  IC, EC, EN, railjet vonatok a Keleti helyett a Déli pályaudvarról indulnak és oda is érkeznek.

Kelenföld

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs és a Budapest–Baja–Sárbogárd vonal InterCity járatai, illetve az expresszvonatok, a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon a szolnoki zónázó és a naponta közlekedő sülysápi vonatok Kelenföldig jönnek és onnan indulnak. A naponta közlekedő reggeli szolnoki gyorsított és nagykátai személyvonatok pedig szintén csak Kelenföldig járnak.

Nyugati pályaudvar

 A Budapest–Vác–Szob vonalon közlekedő METROPOL EuroNight a Nyugatiig közlekedik és onnan is indul. Ugyanígy a Budapest–Szolnok–Békéscsaba–Lőkösháza vonalon közlekedő InterCity és gyorsvonatok is.

Kőbánya felső, Kőbánya-Kispest

A munkanapokon közlekedő sülysápi és nagykátai, valamint szolnoki gyorsított személyvonatok Kőbánya felsőre érkeznek és onnan indulnak vissza.

Budapest–Brassó útvonalon közlekedő CORONA és HARGITA InterCity, a Budapest–Kunszentmiklós-Tass–Kelebia vonalról valamennyi vonat Kőbánya-Kispestig közlekedik és onnan is indul.

Zugló vasútállomás

A Budapest–Lajosmizse és Budapest–Dabas között közlekedő vonatok 8 óra és 20 óra között csak Zuglóig közlekednek és onnan is indulnak - írják.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2019-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.