szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Különleges térképet mutatunk nektek, amellyel megnézhetitek, hol éltek a nagy írólegendák, mint például József Attila.

József Attila 1933 és 1936 között a vasúttól pár perc sétára található XIV. kerületi Korong utca 6. szám alatti 9 lakásos házban lakott Szántó Judittal - derül ki a Lechner Tudásközpont Híres emberek Budapestje sorozatából, amelyre a fidelio.hu hívta fel a figyelmet.

null

null

Az 1933-ban épült egyemeletes bérház kert felé néző, szoba-konyhás manzárdlakását havi 30-36 pengőért bérelték - írják. Ebben a házban töltött évei alatt született a költő Eszmélet, A város peremén, a Levegőt! és a Nyári délután című versei is.

Ady Endre, Kosztolányi Dezső, Karinthy Frigyes vagy éppen Radnóti Miklós budapesti lakóhelyeit is megnézhetitek, vagy éppen azt a házat, amely Polcz Alaine és Mészöly Miklós otthonaként az írók közkedvelt helye volt. Járt ide Örkény István és neje, Esterházy Péter, Sinka István, Tersánszky Józsi Jenő, Weöres Sándor, Tamási Áron, Pilinszky János, Nádas Péter, Mándy Iván, Lengyel Balázs és Nemes Nagy Ágnes is - teszik hozzá.

Az interaktív térképen itt böngészhettek akár házakra keresve, akár írókra.

Ennél különlegesebb program nem lesz a jövő héten: rekordkísérlet

Az egyéni versmondás világrekordját készülnek felállítani a költészet napján színészek, énekesek, sportolók, előadóművészek, versmondók közreműködésével Budapesten.