szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A magyar álláskeresők az irodai munkák helyett inkább az utazási lehetőségeket kínáló állások iránt érdeklődnek - derül ki a Világgazdaság hétfői számából.

Az oldal szerint a legtöbb pályázó a steward-légiutas-kísérő, az idegenvezető és a coach pozícióra jelentkezett. Nagy volt a kereslet tavaly a speciális tudást igénylő, jól fizető, trendi területek iránt is, mint a CRM-specialista, a grafikus, a marketingmenedzser. Divatszakmának számított a mentőtiszt és a gyermekfelügyelő is.

Egy évvel korábban még a lakberendezői, idegenvezetői és raktárosi pozíciók iránt érdeklődtek kimagasló mértékben az álláskeresők.

A kereslet terén az elmúlt évek tapasztalataihoz hasonlóan továbbra is a gyártás-termelés, a gépipar, az építőipar és a kiskereskedelem dominált. Az álláshirdetések alapján a kereslet tavaly az épületlakatosok, a karosszérialakatosok és a villamossági szerelők iránt ugrott meg a legjobban.

Háromezerrel kevesebb a munkanélküli a 15-24 évesek között, mint tavaly ilyenkor

Csökkent a 15-24 éves munkanélküliek száma az elmúlt egy évhez képest, háromezer fővel kevesebben nem tanulnak vagy dolgoznak.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.