szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sikeres komplex nyelvvizsgát tettetek? Még nem igényeltétek vissza a vizsgátok díját? Ezeket a lépéseket kell követnetek.

1. Szerezzétek be a befizetést igazoló dokumentumot

Ahhoz, hogy vissza tudjátok igényelni a nyelvvizsgátok árát, igazolnotok kell, hogy befizettétek a vizsgadíjat. Az igazoló dokumentum lehet a komplex nyelvvizsga díjára, egyesíthető részvizsgák esetén a részvizsgák díjára, az emelt szintű idegen nyelvi érettségi térítési díjára, vagy a honosítási eljárás díjára vonatkozó számla. Az érettségi díjára vonatkozó számla kiállítását az Oktatási Hivataltól kérhetitek. Fontos, hogy a dokumentumnak a neveteket is tartalmaznia kell.

2. Töltsétek ki a kérvényt

A papíralapú formanyomtatvány itt, az elektronikus űrlap pedig itt érhető el.

A kérelmet az első sikeres komplex nyelvvizsga kiállításának napjától számított egy éven belül tudjátok benyújtani. Egyesíthető részvizsgák esetén a második sikeres részvizsga kiállításának a napja, érettséginél és honosításnál az érettségi bizonyítvány vagy tanúsítvány, illetve a honosítási határozat kiállításának napja számít.

A kérvényben meg kell adnotok az alapvető személyes adataitokat, a nyelvvizsgátok adatait (a vizsganap, nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napja, a vizsga anyakönyvi száma és a bizonyítvány száma), illetve a számlaszámotokat és a bankotok nevét, ahova majd utalhatják az összeget.

Ezeken kívül mellékelnetek kell a már említett dokumentumot is. Viszont a bizonyítvány, tanúsítvány, honosítási határozat másolatát nem kell csatolnotok, ugyanis a kérelem elbírálásához szükséges további adatokat majd az Oktatási Hivataltól fogják beszerezni.

3. Küldjétek el a kérvényt

Postai úton a Magyar Államkincstár Nyugdíjfolyósító Igazgatóságához (postacím: Budapest, 1820) tudjátok elküldeni a kérelmeteket. Ha pedig az online ügyintézést választjátok, akkor szükségetek lesz Ügyfélkapura, vagy Telefonos Azonosításra, vagy eSzemélyi okmányra.

A támogatásról szóló részletes tájékoztatót a Magyar Államkincstár honlapján találjátok.

Akkor is visszaigényelhető a nyelvvizsgadíj, ha emelt szintű érettségivel szereztétek a bizonyítványt?

Sikeres emelt szintű idegen nyelvi érettségit tettetek? Mutatjuk, milyen feltételekkel igényelhetitek vissza a vizsga díját.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!