szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az angol és a német nyelv már jól megy, ezért kipróbálnátok valami újat? Kezdjétek ingyenes alkalmazásokkal, így meglátjátok, tetszik-e egyáltalán az adott nyelv. Most összegyűjtöttünk néhányat, amelyekkel akár spanyolul, franciául, kínaiul vagy svédül is tanulhattok.

Memrise

Ebben az alkalmazásban több mint 30.000 anyanyelvű videót találtok, amelyeknek a segítségével több mint húsz nyelvvel – többek között az olasszal, hollanddal, lengyellel, svéddel és a koreaival is – megismerkedhettek. A klippekben valódi emberek segítenek a valós, mindennapi nyelv megtanulásában. A választott nyelvet interaktív nyelv- és szókincsjátékokkal gyakorolhatjátok. A kiejtési útmutató és a napi célok beállítása szintén hozzájárul a sikeres tanuláshoz.

©

Busuu

Ez az alkalmazás 12 nyelven – többek között oroszul, portugálul, spanyolul és japánul – tudja segíteni a fejlődéseteket. A Busuu előnye, hogy már az elején kiválaszthatjátok egy nyelvnél, hogy milyen szintű a tudásotok. A tanulási folyamat alatt pedig a világ bármely tájáról kommunikálhattok gyakorló társaitokkal, ezzel segítve a kapcsolatépítést.

©

FluentU

Az alkalmazás nem a megszokott módon közelíti meg a nyelvtanulást, ugyanis a FluentU segítségével zenei videókból, filmelőzetesekből, hírekből és inspiráló beszélgetésekből tanulhattok nyelveket. A több ezer videó garantálja a nyelvtanulás hatékonyságát, ugyanis a feliratokhoz tartozó szavaknak a magyarázatát, példamondatait egy érintéssel azonnal elérérhetitek. Az app segítségével többek között japánul, franciául, kínaiul és olaszul is tanulhattok.

©

Közösségi tanulás online: ezzel az ingyenes appal a nyelvtudásnál jóval többet kaptok

Szívesen tanulnátok együtt anyanyelvi beszélőkkel vagy éppen olyanokkal, akik tőletek sok ezer kilométerre próbálkoznak ugyanazzal a nyelvvel? Közben pedig megismerkednétek a látnivalókkal, helyi szokásokkal is, esetleg egy utazáshoz vagy a kiköltözéshez szeretnétek infókat? Akkor ez az app nektek való.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.