szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Szódolgozatokhoz, saját szókincsfejlesztéshez ajánlunk nektek egy szuper applikációt, amelyet internet nélkül is használhattok bármikor.

A LoudWords szótárfüzet több szótanuló módszert ötvöz egyszerre: az applikációban saját magatok állíthatok össze szólistákat, amelyet példamondatokkal, sőt a szövegfelolvasó program által hallás alapján is tanulhattok. A létrehozott szószedeteket aztán csoportosíthatjátok is, akár szódolgozatok szerint, vagy nehézség szerint szétválogatva, ami számotokra a legmegfelelőbb.

Az ingyenes, ráadásul offline is - Google Playből - elérhető appal bármilyen nyelven fejleszthetitek a szókincseteket. Ha valamilyen új szóval találkoztok a nap folyamán, egyszerűen felírhatjátok, mint egy jegyzetbe, csakhogy itt nem vész el, plusz információkkal ellátva pedig könnyedén beépíthetitek a szókincsetekbe. Nagyobb szómennyiség esetén sem kell megjednetek, nem muszáj mindent egyesével beírnotok, ugyanis az alkalmazás lehetővé teszi, hogy külön fájlként is feltöltsetek rá szavakat. Sőt, akár meg is oszthatjátok egymással többen az appon belül.

Gyakorlás

A saját szótárfüzetetek aktívan is használhatjátok: minden szópárt szótanuló kártyává alakíthattok, de lista nézetben is gyakorolhatjátok őket. A már említett szavak csoportosítása pedig a bizonyos Leitner-tanulásmódszeren alapszik, a szétválogatást követően az új, vagy nehezebb szavakra könnyebben fókuszálhattok. A gyakorlásokat pedig saját magatok értékelhetitek is, amelyről azután egy eredményösszesítő diagramot is megnézhettek.

Közösségi tanulás online: ezzel az ingyenes appal a nyelvtudásnál jóval többet kaptok

Szívesen tanulnátok együtt anyanyelvi beszélőkkel vagy éppen olyanokkal, akik tőletek sok ezer kilométerre próbálkoznak ugyanazzal a nyelvvel? Közben pedig megismerkednétek a látnivalókkal, helyi szokásokkal is, esetleg egy utazáshoz vagy a kiköltözéshez szeretnétek infókat? Akkor ez az app nektek való.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!