szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha kipróbálnátok magatokat az angol- vagy némettanulás után más nyelvterületen is, akkor most egy olyan oldalt mutatunk, ahol a francia nyelvvel ismerkedhettek meg.

Ezen az oldalon francia nyelvtanuláshoz találhattok oktatóvideókat, nyelvtani leckéket, teszteket és témakör szerinti szótárat is. Persze nem csak a nyelvtant, hanem kiejtést is gyakorolhatjátok, hiszen a szavak kiejtését is mindenhol meghallgathatjátok. Mielőtt belekezdenétek az oldal böngészésébe, fontos, hogy tudjátok, kell hozzá némi angoltudás is, hiszen maga az oldal nem érhető el magyarul.

A letölthető illusztrációkkal, és a videókkal könnyen kipróbálhatják magukat vagy felmérhetik a tudásukat azok is, akik esetleg most kezdenének bele ebbe a nyelvbe. Külön pontban kaptak helyet az igeragozások, a legnehezebben megjegyezhető sajátosságok és a párbeszédes szituációk is.

©

Ezek a leckék nem feltétlenül olyanok, mint a hagyományos nyelvórák, az egyes részekhez mindig kaphattok magyarázatot, indoklást és páldát is. Ha például valamilyen nyelvtani szerkezetet szeretnétek jobban átnézni, akkor ahhoz is találhattok bővebben kifejtett fejezeteket.

Ha szeretnétek jobban megismerni a francia nyelvet, mielőtt esetleg elkezdenétek a tanulást, akkor a Duolingot is érdemes megnéznetek. Ez az egyik legnépszerűbb nyelvtanuló alkalmazás, azonban, azok akik csak magyarul beszélnek, mindössze az angolt tanulhatják meg vele, további nyelvekhez itt os egy már ismert közvetítő nyelvre lesz szükségetek.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.