szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha még nem igényeltétek vissza a sikeres nyelvvizsgátok vizsgadíját, akkor fontos tudni, hogy pontosan milyen feltételekkel és meddig igényelhető vissza? Itt a válasz.

Pontosan milyen vizsgák díját lehet visszaigényelni?

A Magyarországon akkreditált, középfokú (vagyis B2-es) és felsőfokú (C1-es) angol, német, francia, orosz, olasz, spanyol, latin, portugál, arab, héber, kínai, japán, holland, finn és nemzetiségi nyelvekből tett nyelvvizsgákra, a komplex, valamint az egyesíthető írásbeli és szóbeli részvizsgákra, az általános és a szaknyelvi vizsgákra is. Emellett vissza lehet igényelni a nyelvvizsga-honosítás dját is.

Fontos, hogy tudjátok, a megjelölt határidő jogvesztő. A támogatás iránti kérelem egy éven belül nyújthatjátok be, a komplex nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától. Ha egyesíthető részvizsgát tettetek, a második sikeres részvizsga letételét igazoló nyelvvizsga-bizonyítvány kiállításának napjától (vagy a honosítási határozat közlésétől) kell számítani.

Megismételte a minisztérium: a 2020-as felvételihez már kell nyelvvizsga

Megismételte az Emberi Erőforrások Minisztériuma: 2020-tól a felsőoktatásba felvétel alapfeltétele lesz a B2-es nyelvvizsga és az emelt szintű érettségi.