szerző:
eduline/mti

A hatóságok sikeresen elejét vették egy lőfegyveres tömeggyilkosságnak egy dél-kaliforniai középiskolában - közölte kedd este a Los Angeles megyei seriff hivatala.

©

Whittier város El Camino középiskolájának egyik biztonsági őre pénteken meghallotta, amint egy dühös diák azzal fenyegetőzik, hogy lövöldözést rendez az intézményben. Ez két nappal a floridai iskolai ámokfutás után volt, amelyben 17 ember halt meg. 

A rendőrség házkutatást tartott a diák otthonában, és több fegyvert és lőszereket is talált - mondta egy szóvivő az AP hírügynökségnek nyilatkozva. Egyelőre többet nem közöltek az esetről, de szerdára sajtóértekezletet ígértek az ügyben.

Mindeközben egy jacksoni iskolában maga ellen fordította fegyverét egy diák. Egyelőre nem tudni, pontosan mi motiválta tettét. Az eset miatt szülők százai gyűltek az iskola elé, miközben a rendőrök apránként elengedték a gyerekeket az iskolából. Elővigyázatosságból bezárták keddre az általános iskolákat, a körzet egyetlen középiskoláját is kiürítették.

Folytatódik a rémálom: újabb amerikai iskolában volt lövöldözés

Egy jacksoni iskolában maga ellen fordította fegyverét egy diák. Egyelőre nem tudni, pontosan mi motiválta tettét. Egy héttel a floridai Parkland középiskolájában történ mészárlás után egy újabb amerikai iskolában történt tragédia.Agyonlőtte magát egy amerikai diák az ohiói Jackson egyik iskolájában kedden közölte a CBS News.