szerző:
Eduline

A gyerekek a polgármesteri hivatalban tettek egy látogatást, a házasságkötő terem hangulata hirtelen elhatározásra késztetett két gyereket.

©

A Szivárvány Óvodába járó gyerkőcök a kecskeméti házasságkötő teremben arra inspirálták Tóth-Aradi Mónika anyakönyvvezetőt, hogy egy kis móka jegyében eljátszanak egy esküvőt - írja a baon.hu.

A gyerekek körében gyorsan megszervezték a tanúkat, a családokat, az óvónők pedig Tibor és Villő személyében találtak rá - önként jelentkezőként - az ifjú párra.

A vőlegény és a menyasszony mindent pontosan úgy csinálhatott, ahogy a felnőttek: zenére bevonulás, eskü, gyűrű, puszi., majd az óvodai jelükkel hitelesítették az anyakönyvi lapot.

A szertartás végén közösen gyújtottak gyertyát és szimbolikusan két különböző színű homokot is összeöntöttek, majd a násznéppel együtt koccintottak az üdítőkkel némi édesség kíséretében.

Kislétszámú óvoda is működtethető, de a szülőknek igyényelnie kell

A Fővárosi Szülők Egyesülete a Gyermekekért közleménye szerint, ha problémás megfelelő óvodába íratni a gyermekeket, vagy csak túl távoli óvodába van lehetősége járnia a gyerekeknek, akkor az önkormányzattól igényelhető, hogy helyi óvodát nyissanak, akár kis létszámmal is. Nem kell - aránytalan terhet vállalva - másik településre hordani az óvodáskorú kisgyermekeket, ha a szülők úgy döntenek, hogy az önkormányzat helyben nyisson óvodát számukra.