szerző:
Eduline

Még nincs döntés a témában - ezt mondta a tanév rendjének változásáról Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere.

©

A tanév rendjének változása „erős diszkusszió” tárgya, még nincs döntés a témában – jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere az Inforádióban kedd este. Nyilatkozatával megerősítette azt a hírt, amely szerint napirenden van a tanév meghosszabbítása - írja a Népszava.

A lap kiemeli: Kásler nyilatkozata azért is figyelemre méltó, mert állításával saját tárcáját cáfolta: az Emmi kedden közleményt adott ki arról, hogy a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően.

Kedden írta meg a Népszava, hogy értesüléseik szerint jövőre akár két héttel is tovább kell majd várniuk az általános iskolásoknak a nyári szünidőre, a kormány ugyanis megvalósítaná azt a régóta dédelgetett tervét, hogy tábori vagy "táborszerű" foglalkozásokkal hosszabbítsa meg a tanévet.

A lap úgy tudja, erről már kormánydöntés is született, a bejelentéssel azonban várni akarnak az idei tanév lezárásáig. Tavaly júniusban Palkovics László oktatási államtitkár és Maruzsa Zoltán helyettes államtitkár is úgy nyilatkozott: a kormány elképzelései között szerepel, hogy iskolai táborokkal hosszabbítsák meg a tanévet. A bevezetés dátumáról akkor még nem esett szó. Az intézkedés szükségességét szülői panaszokkal indokolták: Maruzsa az InfoRádióban beszélt arról, gyakran felmerül a probléma, hogy túl hosszú a nyári szünet, a szülők nem tudnak mit kezdeni a gyerekekkel.

Reagált a minisztérium: nem lesz rövidebb a nyári szünet

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden cáfolta, hogy jövőre meghosszabbítanák a tanévet. Mint az MTI-hez eljuttatott közleményben írták, a " Népszava ma megjelent, Újra napirenden a tanév meghosszabbítása című cikkében leírtak nem igazak". A tanév rendje változatlan, a tárca nem tervez változtatást a tanév hosszát illetően - rögzítették.