szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A pedagógusok és a köznevelésben dolgozók 75 százaléka regisztrált hétfő éjfélig a koronavírus elleni oltásra, közülük korábban mintegy 32 ezren már legalább az első oltást megkapták - mondta az emberi erőforrások minisztere.

Kásler Miklós azt írta Facebook-posztjában: a napokban több mint 400 oltóponton kezdik el oltani a regisztrált pedagógusokat, köznevelésben dolgozókat.

Pedagógusaink és a köznevelésben dolgozók 75 százaléka regisztrált hétfő éjfélig a koronavírus elleni oltásra. Közülük...

Közzétette: Kásler Miklós – 2021. március 31., szerda

A jelentkezők két ütemben kórházi oltópontokon kapják majd meg a Pfizer-vakcinát: csütörtökön, pénteken és szombaton az a mintegy 80 ezer pedagógus kapja meg az oltást, aki március 24-ig regisztrált, a második körben pedig - egy héttel később - a március 29-én éjfélig regisztrálókat oltják be.

A napokban azonban egyre többen jelezték, hogy várni kéne az április 19-re tervezett nyitással. Négy oktatási szakszervezet és szakértők közösen kérik a kormányt, ne ragaszkodjon az iskolák újranyitásakor "egy olyan fiktív dátumhoz", amikor az oktatásban dolgozók sokaságának védettsége biztosan nem elégséges, hanem az egy hétvége alatt megszervezett tömeges oltás után biztosítsa az immunizációhoz szükséges megfelelő időszakot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!