szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elmúlt héten naponta 2600-4000 diák járt be az általános iskolákba, ennyi család vette igénybe az iskolai ügyeletet - derül ki azokból az adatokból, amelyeket a Klebelsberg Központ juttatott el az Eduline-nak.

2021. március 8. és 11. között iskolai ügyeletet a tankerületi központok által fenntartott általános iskolai feladatot ellátó, illetve gyógypedagógiai ellátást biztosító intézményekben országosan, naponta 2600-4000 gyermek esetében - a tanulók létszámának 0,4-0,7 százalékában - vettek igénybe a szülők, gondviselők

- írta az Eduline kérdésére a Klebelsberg Központ.

A múlt csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy az óvodákat és az általános iskolákat március 8-tól április 7-ig, vagyis a tavaszi szünet végéig bezárják, a részleteket pedig Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár ismertette pénteken, az operatív törzs sajtótájékoztatóján. Többek között azt is elmondta, hogy a lezárás idején gyermekfelügyelet sem lesz az óvodákban és az általános iskolákban, mivel egy rövid és hatékony szünetre van szükség. Ezen szombaton már módosítottak is: Gulyás Gergely bejelentette, hogy az önkormányzatok kérésére március 8-tól, hétfőtől az óvodákban és az iskolákban is van gyermekfelügyelet.

Nem kell munkáltatói igazolás

Mint a Klebelsberg Központ írta, az állami fenntartású iskolákban indokolt esetben - munkavégzés, védekezésben való részvétel - kérelmezheti a szülő az intézményvezetőnél a gyermeke napközbeni felögyeletét, amelyet igény esetén a diák iskolájában biztosítanak a járványvédelmi előírásokat betartva, kis létszámú csoportokban. A szülőknek az ügyeleti igényt közvetlenül az iskolánál kell jelezniük, egyéb igazoló dokumentumok csatolása, bemutatása nem szükséges - tette hozzá a Klebelsberg Központ.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!