szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A szóbelik után jön az ideiglenes felvételi jegyzék, majd a végleges lista. Pontosan mikor derül ki, melyik középiskolába jutottak be a nyolcadikos diákok?

Jelenleg még zajlanak a szóbeli felvételik azokban a középiskolákban, ahol a vírushelyzet ellenére is megtartják a szóbeli számonkéréseket, elbeszélgetéseket. Arról, hogy hány ponttól hívják be a jelentkezőket az egyes iskolák, itt írtunk bővebben.

De mikor derül ki, kik kerültek be?

Első körben a középiskolák a felvételi vizsgák befejezése után, legkésőbb 2021. március 16-ig a honlapjukon nyilvánosságra hozzák a jelentkezők felvételi jegyzékét. Ebben az ideiglenes jegyzékben mindenki – aki nem ad meg jeligét – az oktatási azonosító számával szerepel, egyéb személyes adatai nélkül.

Aki teljesítette a felvételi követelményeket, a neve mellé az elfoglalt helye szerinti sorszámot kapja, aki nem teljesítette követelményeket, az elutasítását azaz „E” betűt kap. A középiskoláknak az ideiglenes felvételi rangsorban – tanulmányi területenként – fel kell tünteti a felvehető tanulók létszámát is.

Mivel a pontszámok alapján egy diák több helyre is bekerülhet, a jelentkezési helyeket és a pontszámokat egyeztetni kell. Ezért később az ideiglenes felvételi rangsorok és a tanulói adatlapok egyeztetése után az Oktatási Hivatal összeállítja, hogy ki melyik középiskolába és melyik tanulmányi területre került be (ez az egyeztetett felvételi jegyzék). Itt van szerepe a korábbi felvételi rangsornak, azaz annak, ki melyik iskolát hányadik helyen jelölte meg.

Az iskolák 2021. április 23-áig megkapják az OH-tól az egyeztetett felvételi jegyzéket. Ezek után a felvételire jelentkező minden tanulónak a jelentkezési lapon megjelölt értesítési címére 2021. április 30-áig minden olyan középfokú iskola írásbeli értesítést küld, ahová jelentkezési lapot adott be.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!