szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A héten több általános iskolában és óvodában is át kellett állni digitális oktatásra a megnövekedett esetszámok miatt. A kérdés: lesz-e nyitás márciusban?

Legutóbb március 1-ig hosszabbították meg a novemberben indult távoktatást a középiskolásoknál, az utóbbi napokban azonban megugrottak az esetszámok az iskolákban is. Az InfoRádiónak nyilatkozó Nemzeti Pedagógus Kar elnöke is úgy látja, hogy emelkednek a számok.

Arról lesz-e iskolanyitás azt mondta, a múlt év november 11-e óta digitális tanrendben működő középiskolák esetében vélhetően nem kerül majd sor újabb intézkedésekre, ugyanakkor

szinte borítékolható, hogy a középiskolások március elején még nem fognak tudni visszatérni a jelenléti oktatáshoz.

Az általános iskolákban is nőnek az esetszámok

Egyre több iskola áll át online oktatásra, így sokakban felmerült a kérdés, vajon nem kéne-e a kisebbeknél is központilag átállni a digitális oktatásra.

Horváth Péter ezzel kapcsolatban azt mondta, a digitális oktatás általános iskolákra történő országos kiterjesztése nagyon komoly átgondolást igényelne, és szerinte inkább intézményspecifikusan, esetleg – ahol komolyabban felüti a fejét a vírus – városi szinten kellene erre legfeljebb sort keríteni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!