szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hétfőn több általános iskolából is arról érkezett hír, hogy az összes diáknak otthon kell maradnia, legalább egy hétig - írja a Telex.

Az oldal információi szerint Nagykovácsi Általános Iskolában tanulók szüleit hétfőn értesítette az igazgató arról, hogy hétfőtől teljesen online oktatásra térnek át az egész intézményben. Illetve információik szerint egy dél-budai iskolában is hétvégén küldték ki a levelet, hogy Covid-fertőzések miatt hétfőtől minimum egy hétig online oktatásra tér át az iskola.

A hvg.hu cikke szerint a XIII. kerületi Gárdonyi Géza Általános Iskola hétfőn még kinyitott, de napközben ott is elrendelték a március 3-ig tartó távoktatást.

A Telex megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, ahol azt közölték: február 22-én összesen 159 óvodában van rendkívüli szünet, illetve 250 iskolában van elrendelt tantermen kívüli, digitális munkarend, jellemzően egy-egy osztályban, csoportban. Arra azonban a minisztérium nem adott választ, hogy hány iskolát kellett bezárni, és hogy országosban milyen az arányuk a bezárt iskoláknak és óvodáknak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!