szerző:
Tóth Alexandra
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kereken egy hét van hátra a középiskolai felvételiig, ami sok diák számára az első nagyobb megmérettetést jelenti. Ha úgy érzitek, rátok férne még egy kis gyakorlás a véghajrában, ezeket a feladatsorokat érdemes megoldanotok.

Sokan magántanárhoz járnak, vagy felkészítőkön vesznek részt, annak érdekében, hogy biztosra menjenek az év eleji vizsgán, míg megint mások  úgy gondolják, elég a tanórai készülés. Egy biztos, az előző évek feladatsorainak tanulmányozásával nem lehet mellélőni. 

A 2020-as 6 és 8 osztályos gimnáziumba felvételizők feladatsorait és megoldókulcsait itt, a nyolcadikosok feladatlapjait és javítási-értékelési útmutatóit pedig itt nézhetitek meg. A tavalyi 6 és 8 osztályos doksikat innen, a 9. osztályba felvételizők feladatlapjait pedig innen tölthetitek le. A 2018-as feladatokat és megoldásokat itt és itt találjátok. Az ennél korábbi feladatsorok között itt böngészhettek.

Ha már eleget gyakoroltatok, akkor érdemes egy-két feladatsort kinyomtatnotok és élesben is kipróbálnotok - időkorláttal és segítség nélkül -, hogy szokjátok a vizsgaszituációt.

Megnyugtatna benneteket egy tanár véleménye és tanácsai? Mi ebben is segítünk. Mivel az utóbbi hónapokat leginkább a káosz szóval lehetne jellemezni a koronavírus miatt, - azt pedig nem szerettük volna, ha még a középiskolai felvételinek is hasonló érzésekkel vágnátok neki, - ezért Szabó Rolanddal, a Budapest XIV. Kerületi Szent István Gimnázium magyar szakos vezetőtanárával beszélgettünk arról, mi lesz a feladatsorban és hogyan érdemes a hátralévő időben készülni, hogy élesben minden a lehető legjobban menjen. Cikksorozatunk első részét itt olvashatjátok el.

A 2021-es középiskolai felvételivel kapcsolatban itt találjátok a legfrissebb híreket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!