szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Képként terjed a neten egy állítólagos Kásler Miklós levél, amit 2020-ban a tanároknak írt karácsonyra.

Bár a levél eredetiségére nincs bizonyíték, ugyanis a képen nem látszik pecsét, aláírás - előfordulhat, hogy valaki viccnek szánta az egészet -, érdekes belegondolni, mennyire leírja a mai oktatás helyzetét, a tanárok és a minisztérium közötti kommunikációt.

„Köszönöm Önöknek, hogy az év minden napján a krisztusi parancsoktól vezérelve, kitartóan, alázattal, legjobb tudásuk szerint teljesítik küldetésüket a magyar oktatásért, a magyar ifjúságért.” A levél magáért beszél:

„A magyarság esetében a kereszténységgel való találkozással egy ősi kultúra lett teljes, egészült ki, szakralizálódott. A keresztény hit és az ősi magyar hagyományok mentén kialakult kultúránknak szellemében jött létre és fejlődött a magyar oktatás, a magyar iskolarendszer” – áll még a levélben.

Akár igaz, akár nem, a levél bejárta a netet és sokakból nem az áldott békés karácsonyi hangulatot váltotta ki.

Minderre reagálva Jocó bácsi is posztolt Facebook-oldalára: "Érdekelne, hogy egy ilyen krisztusi módszertani képzést mikor kívánnak indítani? Bevallom őszintén, sok módszertani képzést elvégeztem, alkalmazom is őket, de erről a módszertanról személy szerint - biztos, hogy saját hibámból - nem hallottam" - írta a történelemtanár.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!