szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem ez volt az eredeti elképzelés, de azonnali döntésre volt szükség - mondta a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke.

Jobb lett volna, ha az egyes iskolák kapnak alternatívákat, de ezeket a döntéseket el tudom fogadni

– nyilatkozta a hvg.hu-nak a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a kormány intézkedéseiről.

Horváth Péter az oldalnak elmondta, az eredeti javaslatuk az volt, hogy az érintett iskolák saját hatáskörben is dönthessenek az online oktatásra való átállásról, hiszen vannak olyan intézmények, ahol vagy nehezebbek a körülmények, vagy nem érinti őket a járvány. 

A megfelelő módszereket a tanításhoz még így is meg kell találni, és nem könnyíti a helyzetet, hogy a téli szünetig még több mint öt hét hátravan - emelte ki. Horváth Péter ugyanakkor még azt is el tudta volna képzelni, hogy a 7-8. osztályokban is átálljanak online oktatásra, bár a felsőbb osztályokban a felvételire is készülni kell, ami nehezítő tényező.

„Nem irigylem most az iskolaigazgatókat” – tette hozzá az elnök, aki el tudja képzelni, hogy ha nem javul a helyzet, akkor ezeket az intézkedéseket tovább is életben kell majd tartani.

Mik az új szigorítások?

Orbán Viktor ma jelenette be, hogy a középiskolában 8. osztály fölött digitális oktatás lép életbe, ha megszavazzák a javaslatokat. Valamint a felsőoktatás átáll online órákra, a kollégiumokat pedig be kell zárni. A bölcsődék, óvodák és az általános iskolák nyitva maradnak, 14 év alatt a diákoknak továbbra is be kell járniuk.

Az egyetemek és gimnáziumok is online oktatásra térnek át

Orbán Viktor a Facebookon jelentett be rendkívüli intézkedéseket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!