szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tanítást le kellett állítani és az iskolát is kiüríttették. A 17 éves fiú a diákcsínyéből akár bírósági ügy is lehet.

Az egyik 17 éves tanulónak elege lett a tanításból és a maszkviselésből, ezért úgy döntött megnyomja a tűzriasztót, és így vet véget a tanításnak - számolt be a furcsa esetről az ATV Híradója.

A csatornának a Baranya Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője elmondta, a riasztást követően az iskolát kiürítették és megvizsgálták a rendszert, de megállapították, hogy nincs tűz, valaki szándékosan riasztotta a tűzoltókat. Később a begyűjtött információk alapján előállították a feltételezett elkövetőt: az egyik diákot.

Bár a fiú még nem töltötte be a 18. életévét, az ügyvéd szerint így is bíróság elé állítható, és jogszabály alapján büntethető. Az ügyvéd azt is hozzátette: a fiú valószínűleg azt hitte, egyszerű diákcsínyről van szó, "azonban jelen esetben azzal, hogy megnyomta ezt a gombot, azt a látszatot keltette, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezte fenyeget".

Amennyiben a 17 éves tanuló először követett el ilyen diákcsínyt, akkor feltételezhetően pénzbüntetésre ítéli a bíróság.

A tűzoltók egyébként az elmondásuk szerint sok téves riasztást kapnak, de ezek nagy része nem szándékos. Az ilyen esetek viszont, amikor valaki direkt vezeti félre őket, súlyos következményekkel járhatnak, hiszen amíg ők a megtévesztővel vannak elfoglalva, a valódi esetekhez késve érkezhetnek, ami emberi életekbe is kerülhet.

Letöltendőt kapott a tanévzáró alatt diákokat kifosztó férfi

Letöltendőt kapott és a közügyektől is eltiltották azt a férfit, aki tavaly júniusban több mint kétmillió forint értékben lopott diákoktól és szülőktől egy gimnázium tanévzárója alatt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!