szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) pályázatot hirdetett a tanároknak „EMMI tanmenet pályázat 2020” címmel. A pályázók közül néhányan „nyereményben” is részesülhetnek - nem is akármilyenben.

Ahogy arról már többször is beszámoltunk, szeptembertől felmenő rendszerben életbe lépnek a módosított Nemzeti alaptanterv (nat) új szabályai. Ehhez kapcsolódva megjelentek a kerettantervek is, a pedagógusok pedig megalkothatják a saját – ezekre épülő – tanmeneteiket. Arról, hogy milyen változásokat hoz az új nat, itt írtunk korábban.

Most a minisztérium az új tanmenetek kapcsán pályázatot hirdetett „EMMI tanmenet pályázat 2020” címmel, amire várják a „legeredetibb, a tanulók fejlődését szolgáló” és a központi tartalomszabályozókkal összhangban elkészült tanmeneteket - szúrta ki a hvg.hu.

Az EMMI iskolákba kiküldött leveleiből az is kiderül, hogy „a legjobb tanmenetek közül válogatva (a szakértői bizottság javaslata alapján) néhány tanmenetet az Oktatási Hivatal aloldalán tesznek közzé. A közzétett tanmenetek szerzői elismerő oklevelet kapnak.”

Aki szeretné bezsebelni a minisztérium „nyereményét”, az augusztus 20-ig nyújthatja be a pályázatát.

Elkezdődött a KRÉTA fejlesztése, hamarosan jön a komplex modul

Tovább fejleszti a kormány a KRÉTA-rendszert - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!