szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Veszprémi Tankerület pedagógusnap alkalmából ezer forinttal jutalmazta a tanárokat, melyet zsebnaptár formájában tehettek zsebre.

Fejenként kerek ezer forinttal honorálta pedagógusai egy jelentősebb csoportját a Veszprémi Tankerület pedagógusnap alkalmából. A jutalmat ők naptár formájában vághatták zsebre. Máshol naptárt se kaptak a Klebelsberg Központtól - olvasható a Magyar Narancs oldalán.

Az egyik középiskola hatvanfős tantestületében a jutalom összege így elérte a 60 ezer forintot. Az intézményvezető úgy döntött, hogy ezen a pénzösszegen zsebnaptárakat vesz a tanároknak, hiszen ez egy nélkülözhetetlen eszköz. A naptár mellé járt az emberi erőforrások miniszterének levele is, melyben megköszönte fáradhatatlan munkájukat, amint példaképként állnak a gyerekek előtt, kudarcból előnyt kovácsolnak és kiállnak magukért, ez pedig külön megbecsülést érdemel.

„Egy jó pedagógus nem csak tanár, hanem példakép, barát, pszichológus is, aki megmutatja gyermekeinknek, hogyan kell kiállniuk önmagukért, küzdeni másokért és a kudarcokból előnyt kovácsolni. Önök tehát nem szakmát, hanem hivatást választottak. Fáradozásaik éppen ezért különös megbecsülést érdemelnek… Köszönöm Önöknek, hogy a koronavírus-járvány idején kitartóan, alázattal teljesítik küldetésüket a magyar oktatásért, a magyar ifjúságért” – írta Kásler Miklós.

A lap megkereste a Klebelsberg Központot és megkérdezte, hogy melyik tankerületekben fejezték ki elismerésüket anyagilag is a tanároknak, de tíz nap alatt nem érkezett válasz.

Sokkal kevesebb állami tankönyvet rendeltek az iskolák

Az új Nemzeti alaptanterv nagyban befolyásolta az állami tankönyvek rendelését is. Látványos a csökkenés.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!