szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A bölcsődés korúak mintegy 15 százaléka, az óvodásokkal együtt a gyerekek több mint 10 százaléka járt ügyeletre - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Novák Katalin azt mondta, hogy ez volt az egyik indok, amiért a vidéki intézmények jövő hétfőtől, a budapestiek pedig június 2-ától visszatérnek a normális működéshez. Az óvodák, bölcsődék idén nyáron csak két hétre zárhatnak be, az iskolákban pedig a tanév vége után június 26-áig biztosítani kell a foglalkozásokat a gyerekeknek - tette hozzá.

Ismertette, hogy ráadásul egy, a nyári táborokkal kapcsolatos szavazás eredménye szerint a szülők 72 százaléka szerette volna, hogy legyenek táborok nyáron.

Biztonságos beléptetés bevezetésével készülnek az óvodák és a bölcsődék a teljes nyitásra

A köznevelési államtitkár tegnap a Facebookon jelentette be, hogy a járványveszély csökkenésével az óvodák és bölcsődék a megyékben május 25-étől, a fővárosban június 2-ától visszatérnek a normális működési rendhez. Az intézmények biztonságos beléptetés bevezetésével készülnek a teljes újranyitásra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!