szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Végéhez érkezik a veronai busztragédia kártérítési ügye, miután megállapodás született a biztosító és a veronai buszbalesetben érintettek, valamint családtagjaik között a teljes kártérítési fedezet felosztásáról.

Az olaszországi Verona közelében 2017. január 20-án éjjel 17-en vesztették életüket, mikor a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait és tanárait szállító busz balesetet szenvedett. A buszon ötvenhatan utaztak, 43 gyermek, 11 felnőtt és a két sofőr.

A három éve történt tragédiában érintett autóbusz üzembentartójának gépjármű-felelősségbiztosítási szerződését a Groupama Biztosító kezelte - írja az MTI, hozzátették: a szerencsétlenség a magyar biztosítási szakma egyik legkomplexebb káresete.

Az összes kárigény felmérése, valamint az érintettekkel, illetve az olasz és magyar jogi képviselőikkel történő egyeztetések a kártérítési összeg lehető legkörültekintőbb felosztásáról, hosszú időt vett igénybe. Mindeközben a tragédia körülményeinek teljeskörű kivizsgálása és a felelősök megállapítását célzó büntetőper sem zárult még le - hangsúlyozták.

A biztosító a vagyoni károkon felül az elhunytak közeli hozzátartozói, valamint a súlyosan, vagy könnyebben sérültek részére, illetve azok számára is, akik nem szenvedtek közvetlen fizikai sérülést, jelentős összegű, nem vagyoni kártérítést, úgynevezett sérelemdíjat is fizet - közölte az MTI. Az összegeket a biztosító átutalta a megállapodások alapján az érintettek és családtagjaik számára.

Ezzel a dallal emlékeznek a két évvel ezelőtti veronai buszbaleset áldozataira

Nélküled veled címmel írt dalt a két évvel ezelőtti veronai buszbaleset áldozatai emlékére a KFT zeneszerzője.