szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem igaz a hír, miszerint a kormány meghosszabbította a tanévet - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel.

A minisztérium közleményében rögzítette: nem módosul a tavaszi szünet időpontja sem, így a diákoknak és a tanároknak is lesz lehetőségük arra, hogy kicsit pihenjenek.

A tárca tájékoztatása szerint az emberi erőforrások minisztere a veszélyhelyzetre való tekintettel úgy határozott, hogy a minősítéssel és a tanfelügyelettel kapcsolatos, folyamatban lévő eljárásokat a 2020/2021-es tanévre halasztják, az Oktatási Hivatal valamennyi érintett pedagógust közvetlenül értesíti majd az átütemezésről. A halasztás érinti a gyakornokok májusban esedékes minősítését is, melyre ugyancsak  ősszel kerül sor, így semmiféle joghátrányuk nem keletkezik - jelezték.

Az Emmi közleményének megfogalmazása szerint "minden pedagógusnak köszönik az elmúlt hetek áldozatkész munkáját, mely a tantermen kívüli, digitális munkarendre való sikeres átállást lehetővé tette".

Több tanár is kezdeményezte, mostantól taps a diákoknak is!

Nem csak a tanároknak, a diákok számára is nehéz a mostani időszak. De ahogyan tanáriak, úgy ők is erejük felett teljesítenek - ezért a taps most nekik is jár.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!