szerző:
Eduline/MTI
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az új típusú koronavírus-járvány miatt jövő héttől részleges iskolabezárásokra kerül sor Ausztriában, egyelőre húsvétig.

Hétfőtől a felsőbb osztályok számára szünetel az oktatás, így a 14 évnél idősebbek otthon maradhatnak. Szerdától pedig a 14 év alattiaknak - vagyis sem az iskolásoknak, sem az óvodásoknak - sem kell bemenniük, ha a szüleik meg tudják oldani elhelyezésüket. Ellenkező esetben bemehetnek az iskola épületébe, az intézmény biztosítja számukra a felügyeletet. De arra külön felhívták a figyelmet, hogy a gyerekek lehetőség szerint ne a nagyszüleikhez menjenek, az időseket ugyanis különösen védeni kell.

Az érettségi előtt álló diákok esetében külön döntenek majd arról, elhalasztják-e esetlegesen az érettségi vizsga időpontját. Az iskoláskorú gyerekek szülei az oktatási minisztérium ígéretei szerint értesítést kapnak majd a tervezett intézkedésekről.

Egyre több országban zárnak be iskolákat a koronavírus miatt

Egyre több országban döntenek úgy, hogy bezárják az oktatási intézményeket egy időre a koronavírus terjedésének megfékezése miatt. Itt találjátok azoknak az országoknak a listáját, ahol már életbe lépett a korlátozás.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.