szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az érettségi előtt álló Mihályi Barnabás még csak idén fog érettségizni a budapesti Rákóczi gimnáziumban, de az elmúlt években már számos informatikai fejlesztésével segítette iskolájában a tanárok és a tanulók munkáját. Legújabb projektje iránt már országszerte érdeklődnek, ugyanis ez az alkalmazás forradalmasíthatja az iskolai tankönyvrendelést és -elosztást - írja a 24.hu.

A lap beszámolt arról, hogy az érettségi előtt álló Barnabás legutóbbi programja már országos érdeklődést váltott ki, szeptembertől pedig fizetnie kell érte annak, aki saját iskolájában is használná.

A fiatal fiú hatodikban kezdte elsajátítani a programozás alapjait, és hetedik-nyolcadik osztályban már weboldalakat készített a családja és barátai kérésére. Kilencedikben az egyik tanára megkereste, hogy dolgozzanak ki közösen egy alkalmazást, ami megkönnyíti az iskolai órai munkát.

Egy olyan applikációt fejlesztettek, ami megmutatja, hogy milyen órája lesz a tanárnak és a diáknak, szünetben visszaszámol a becsengetésig, illetve segít megtalálni az épületben azt a tanárt vagy tanulót, akit éppen keres az illető. Az alkalmazás folyamatosan szinkronizálja az intézmény honlapjára felkerülő információkat, ezért a teremcserékről és elmaradó órákról sem marad le senki.

Barnabás már a fogadóórákhoz, nyílt napok regisztrációjához és a tanárok értékeléséhez is készített programot. A KRÉTA hiányos funkcióit is az ő fejlesztéseivel "foltozták be".

A legújabb projektje egy tankönyvrendelési program, aminek a segítségével sokkal gyorsabb, egyszerűbb és környezetbarátabb a könyvek beszerzése. Az RTKR elnevezésű alkalmazás - a korábbi programjaihoz hasonlóan - elsősorban a saját iskolájának készült, de országszerte olyan nagy lett az érdeklődés iránta, hogy a szeptemberig tartó próbaidőszakban bárki kipróbálhatja, utána viszont fizetni kell majd a használatáért. Ezért a fiatal fiú már létre is hozta egyéni vállalkozását, hogy jogszerűen értékesíthesse a programot.

Matektudásért cserébe ingyen vásárlást hirdet egy New York-i üzlet

Két héttel ezelőtt egy New York-i üzlet pénztárosa úgy döntött, hogy egy játékot indít a vásárlókkal, matekpélda megoldásért cserébe bármi ingyen elvihető a boltból.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.