szerző:
Eduline
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A felvételi vizsgák után a következő lépés a diákok számára az iskolák végleges kiválasztása, és az azokba való jelentkezés lesz. Ehhez nyújtunk most segítséget.

Itt vannak a 2020-as központi felvételi feladatsorai és megoldásai

A középiskolai felvételi jelentkezési lapjait az iskolákba február 19-ig kell elküldeni. Addigra kiderülnek a központi felvételi vizsgák eredményei is azok számára, akik részt vettek a vizsgákon. Ennek függvénye lehet a végleges iskolai sorrend kialakítása is, ugyanis lehet, hogy azok a diákok, akiknek nem sikerült túl jól a felvételijük, mégsem jelölik meg azokat az iskolákat, ahová lehet, hogy eleve nehéz lenne a bekerülés. De fordított eset is előfordulhat: olyan iskola is kerülhet első helyre a listán, ahova alapjáraton nem mert volna jelentkezni a felvételiző, de a sikeres vizsga felülírja ezt.

Számos iskola többek között, alapítványi, magán-, egyházi és állami iskolák, két tannyelvű, különböző évfolyamos gimnáziumok, technikumok közül válogathatnak a diákok. Ebben a cikkben részletesen olvashattok az iskolatípusokról, és azok működéséről.

A felvételi követelményeket - néhány alapszabályon túl - az intézmények határozzák meg, ezért valójában minden diák lehetőségei egyéniek és speciálisak, több tényezőtől függőek. Az azonban biztos, hogy érdemes megnézni, milyen súlya van az adott középiskolában az írásbeli vizsgának. Ugyanis csak az van meghatározva, hogy ha az adott intézmény kért írásbelit, az az összpontszám legalább 50 százalékát kell, hogy adja, e fölött ugyanakkor szabadon dönthet az iskola a jegyek beszámításáról vagy további felvételi (szóbeli) vizsgáról.

Verseny a helyekért

Ha úgy vélitek, fennáll az esély az adott iskolában a túljelentkezésre, ebben a cikkben olvashattok hasznos infókat, felmérhetitek vajon idén mekkora valószínűséggel kerülnétek be.

Ahova a legszívesebben

Az esélylatolgatás, bármilyen céltudatos érv mellett azonban a legfontosabb az iskolaválasztásnál, hogy olyan intézmények kerüljenek fel a listára, ahova tényleg szívesen járnának na mint nap a diákok. A nyílt napokon felmért légkör, érzések is elsők között szerepeljenek a döntés során.

Középiskolai felvételi: mikor derül ki, hogy hány pontot szereztetek az írásbelin?

Ma délelőtt írták a központi írásbeli vizsgát a középiskolába jelentkező diákok. Mikor derül ki, hogy hány pontot szereztetek, mekkora súlya van az írásbelinek és hogyan érdemes iskolát választani?

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!